CAMINAR EL FANZINE AUDIOVISUAL

( DE ) CONSTRUCCIÓN SINGULAR  

   Una Construcción colectiva de

realidades latinoamericanas

El passat Juliol, CàmeresiAcció i Ilium Collective van portar a terme el projecte “CAMINANDO EL FANZINE AUDIOVISUAL”. Una col·laboració dins la residència artística de PlatoHedro, situada al barri de Buenos Aires de la ciutat de Medellín.

El projecte gira entorn a la construcció de diferents fanzines de manera col·lectiva i mitjançant l’ús de tècniques artístiques, plàstiques i audiovisuals. L’objectiu és generar dos fanzines, una en format físic obtenint una petita publicació il·lustrada, i un altre en format audiovisual que reculli el contingut de la publicació en paper.

Per generar el contingut d’ambdues publicacions, vam aplicar diferents dinàmiques de facilitació per parlar, debatre i qüestionar aspectes quotidians. Així, analitzem de quina manera compartim amb els/les altres, des d’on ens relacionem amb la resta de persones i/o com gestionem les emocions que ens incomoden.

1/13

Fanzine

Analógic

Procés

1/7

 

Les temàtiques d’aquesta primera experiència van anar molt lligades al context actual de la societat colombiana. La llibertat d’expressió, la seguretat, la corrupció, el masclisme i la violència van sorgir com a eixos per explorar com es va construint la personalitat de cadascuna.

Una vegada vam passar a la fase de maquetació i distribució dels continguts generats, el grup va decidir dividir els fanzines en dues parts, el “espacio interno i el externo”. El “espacio interno” com a mostra d’aspectes més introspectius i personals com l’enveja, la soledat, l’inconscient i el subconscient, la supervivència o els propis orígens; el “espacio externo” en canvi, ens parla d’una mirada més global de la societat amb la qual ens interrelacionem. La política econòmica i les seves opressions, el poder i la seva relació directa amb la corrupció, la violència, la llibertat d’expressió i/o la comunitat.

Fanzine Audiovisual

cia-logo-01.jpg
logo plathedro 2017.png
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now